לימודי הנדסה מתאימים למי שאוהבים חשיבה מסודרת, מתמטית, מובנית. למי שיש להם לא רק יכולת לערוך חישובים מדויקים אלא אוהבים לשלב גם יצירתיות ודמיון. אחת המגמות היותר אטרקטיביות לאנשים אלה היא מגמת הנדסת תוכנה.
כשם שתוכנה היא ליבת המחשב, כך גם לימודים במסלול זה ובמגמה זו משיקים לתחומים רבים - הנדסיים ומדעיים – נוספים, כגון מדעי המחשב.
תואר אקדמי הוא דבר חשוב אבל תואר בתחום שימושי ויישומי מובהק כגון מהנדס תוכנה הוא לא רק חשוב אלא גם נחשב ונחשק. לימודים גבוהים בכלל ולימודי הנדסת תוכנה בפרט הם לימודים קשים ותובעניים. מי שהולך ללמוד לקראת תואר מהנדס ודאי לא חושב רק להעביר ארבע שנים על מדשאות הקמפוס אלא 'לחרוש ולדגור' ולהשקיע את כל כולו במאמץ להשיג את הדיפלומה המיוחלת.
הנדסאי תוכנה – להתחיל ולהמשיך הלאה:
סיבות שונות עשויות להניע סטודנטים להתוודע אל התחום ולהכיר אותו בהדרגה. מי שיודעים וחשים שתחום התוכנה מעניין ומאתגר אותם אבל לא בטוחים שבכוחם להיות מהנדסי תוכנה יכולים להתחיל בשתי שנות לימוד לקראת רכישת תואר הנדסאי תוכנה. אין דחיפות – למי שאינו חש צורך ממשי לסיים את לימודיו מהר ככל האפשר – ואפשר בהחלט לעשות הפסקה לאחר שנתיים, לעצור ולבחור האם להסתפק בכך או להמשיך עוד שנתיים עד להשגת תואר מהנדס תוכנה.
הנדסה ומהנדסים:
הנדסה לענפיה ולהתמחויותיה היא כר נרחב מאוד, אשר כל אחד יכול למצוא בו את הנישה המתאימה לו. אם אתם לא 'סגורים' עם עצמכם על תחום הלימודים המתאים לכם ביותר, אתם יכולים ואף מוזמנים להתייעץ עם יועצי החוגים השונים. כמו כן רצוי ומומלץ להתייעץ עם חברים או מכרים שסיימו לימודי הנדסה ועובדים בתחום התמחותם, כדי לשמוע עוד מקור ועוד עדות על הקשר בין הלימודים ובין העבודה בסיומם.
המכללה האקדמית, המכללה להנדסה, הטכניון, האוניברסיטאות – יש מוסדות לימוד רבים שבהם מוצעים לימודי הנדסה, לרבות הנדסת תוכנה. כיום, כאשר שוק האינטרנט והסלולאר מתפתח לכיוונים חדשים, חלקם ממש דמיוניים, הולך, מתרחב ומתרחק (במובן החיובי) האופק התעסוקתי של בוגרי מגמות ההנדסה השונות, אשר הנדס תוכנה נמנית עם היוקרתיות והמבוקשות שבהן. בהצלחה!